KNABBEL & BABBELVerslag reis 2010 Cannes la Bocca (Frankrijk)

Dag 1, Barvaux - Vesoul 432km 05/09/2010

Vertrek thuis in Barvaux om 8u30 via Arlon-Metz-Nancy-Epinal tot in vesoul. Het was een zeer mooie dag om te rijden met temperaturen tot 26 a 27 graden.Onder weg zijn we 3x gestopt om te tanken en iets te benuttigen.In totaal hebben we 7u53m gereden en 1u36m gestopt in een totaal van 432 km aan mooie binnenwegen .

Aangekomen in Vesoul hebben we ons tentje neergezet op camping international du Lac, een aan te raden camping voor mensen met een tentje of trekcaravan. Het is er helemaal niet duur en het eten is heel goed in de gezellige bar of op het terras met een zicht op het prachtige lac die omheen de camping ligt


Dag 2, Vesoul - Mayres-Savel 439km 06/09/2010

Na een onrustige nacht in ons tentje zijn we dan alweer vertrokken rondt 9u vanuit Vesoul richting Grenoble .De eerste 160 km via wat grotere wegen en dan de rest van de weg via kleine wegeltjes en natuurlijk de Cols .

Na de cols kwamen we uit in het centrum van Grenoble waar we dan op zoek gingen achter een slaapgelegenheid .Na een tijdje rijden over route de napoleon kwamen we terecht in het dorpje mayres-Savel bij een prachtig Lac de monteyard-avignonet.Na daar een paar km te hebben langs gereden met prachtige uitzichten kwamen bij chambre d’hôtes auberge terecht.

Dit was omstreeks 18u50 waar we dan meteen de wing hebben geparkeerd juist naast onze kamer , jammer genoeg wel buiten maar helemaal weggestoken achter het gebouw van de weg af .Daarna nog wat te eten gekregen van de dame des huizes en dan zijn we lekker gaan slapen in een o zo zalig bedje.Om 3u30 wakker geworden van kwebbel die aan het dweilen was (nee niet kwijlen)onder het bed van een blikje perrier die omgevallen was naast het bed.dan maar weer in slaap gesukkeld en voor de rest heel goed geslapen.

Cols:

 • Col de l’epine
 • Col de Coq
 • Col des mile martrijs
 • Col de Porte 1326m
 • Col de palaquit 1154m
 • Col de vence 782m

Dag 3, Mayres-Savel - Sigoyer 120km 07/09/2010

Lekker uitgeslapen wakker geworden om 9u , direct het venster opengemaakt en tot onze verbazing zagen we regen en hele donkere bijna zwarte wolken boven ons heen gaan.Dan eerst maar een douche genomen en daarna gaan ontbijten omstreeks 10u.

Daarna terug richting onze kamer gelopen en maar overleggen van zullen we vertrekken of niet ?Nog even gewacht en omstreeks de middag begon het op te klaren en besloten we ons klaar te maken voor het vertrek.De motor weer vol geladen , de aanhanger aangepikt en rondt 13u25 zijn we dus toch maar vertrokken zonder zon maar ook zonder regen.

De route ging weer langs hele kleine wegeltjes en Cols , een stukje route de napoleon na een 120km rijden begon het weer wat donker te worden van de zwarte wolken en zijn we gaan uitkijken voor een verblijfplaats, die we dan ook hebben gevonden in het dorpje sigoyer.Een mooie gite genaamd gite d’etape gelegen op ongeveer 1250 meter hoogte met veel mooie panorama’s in de buurt .

Daar kennis gemaakt met de eigenaars en na een hevig avondmaal en een spelletje scrabbel waar ik van kwebbel verloren heb zijn we dan maar naar onze kamer geweest om te slapen omstreeks 23u30 .Rond 3u30 wakker geworden van een hevig onweer , ik dacht dat ik droomde en geflitst was van de police .maar het was de bliksem verdorie.

Cols:

 • Col du noyer: 1664m
 • Col de la croix de charvet
 • Col bayard: 1246m
 • Col du villar

Dag 4,Dagrit in de alpen 176km 08/09/2010

Terug lekker geslapen in een nog beter bed dan het vorige en wakker geworden om 8u,waarna we dan een douche hebben genomen en ontbijt gegeten.

Daarna ons klaargemaakt voor onze 1ste dagrit deze keer een stukje door de Alpen,we zijn eerst naar een dorpje gereden Tallard waar we in de spar boodschappen hebben gedaan voor het avondmaal en het ontbijt voor morgen.In het dorpje dan ook maar een pintje gaan pakken en daarna terug verder gereden naar het lac de serre-poncon die heel prachtig is om te zien en te rijden en waar we ook prachtige foto’s van ons en de wing hebben genomen.

Van daaruit hebben we een stukje van de route de fruits et des vins gereden die normaal start in Chorges en eindigt in sisteron. Daarna kwamen we in de stad Gap terecht waar een motorzaak van Honda hebben bezocht .

Ook vandaag hebben weer een paar cols opgereden.Ook hebben we mooie bergen gezien waar de eerste sneeuw al op te zien was .na een rit van 175km zijn we dan weer terug gegaan naar onze gite waar onze kwebbel dan het avondmaal heeft bereid en het was weer heerlijk.De rest ken je al waarschijnlijk , weer slapen rondt 23u en dan morgen richting eindbestemming cannes la bocca.

Cols:

 • Col levraut:1110m
 • Col de foureyssasse: 1040m
 • Col d’espreaux:

Dag 5, Sigoyer - Cannes la Bocca 268km 09/09/2010

Vertrokken om 8u30 uit onze gite richting Cannes , de laatste kilometers tot onze eindbestemming.Na echter pas 10min te hebben gereden moesten we al omkeer maken wegens werken aan de wegen.Na enige tijd zoeken naar de goede weg hadden we weer de goeie richting teruggevonden .

De rit ging weer dwars door de bergen heen met hoogtes van 2802 meter op een van de cols ; dit was trouwens de hoogste col van europa .onderweg zijn we ook nog een paar keer gestopt om koffie te drinken met een stukje taart enz…

Op een van de stopplaatsen onderweg ging ik mijn banden even controleren en zag tot mijn verbazing dat de linkerkant van mijn achterband al helemaal kaal was en niks meer van groeven was te bespeuren, de midden en rechterkant viel nog mee , eigenaardig genoeg maar helemaal waar .

Doorgereden dan toch maar tot in cannes la bocca en geloof het of niet maar op amper 900 à 1000m van ons appartement waar we 5 nachten logeren was er een Honda motorzaak genaamd team fb.Daar dus eerst maar gestopt en navraag gedaan of er mogelijkheid was om een nieuwe achterband te monteren op de wing.De jongen keek of hij de band op stock had maar wat verwacht je , die had hij dus niet .Maar niet getreurd hij zei me dat ik de volgende morgen tegen 9u de wing mocht binnenbrengen en dat hij tegen die tijd dus wel de band ging hebben en kon monteren.Dus prima service zou ik zeggen en ja er stond daar ook nog een 1500 en 1800 binnen dus die mannen wisten dus hoe het in zijn werk ging.

Daarna wij dan terug op de wing gestapt op zoek naar onze residentie , gevonden en meteen de wing en de aanhanger in de ondergrondse parkeergarage gaan stallen en uitgepakt om alles dan naar de kamer te brengen. Eenmaal daar een douche genomen en dan gaan zien om iets te gaan eten en de streek wat te verkennen. Dan terug naar onze kamer wat gaan relaxen en slapen want morgen dus nog eens vroeg uit de veren om de wing naar de motorzaak te brengen voor de nieuwe achterband.

Cols:

 • Col de la Bonette: 2802m

Dag 6, De streek verkennen 10/09/2010

Zoals in dag 4 al gezegd zijnde zijn we vandaag om 8u opgestaan ,gedoucht en ons klaargemaakt om daarna de wing op te springen en richting Team FB Honda te rijden hier een kleine km vandaan .

Daar aangekomen deden ze juist de poort open en kon ik mijn wing binnenrijden om een nieuwe band te laten monteren.Na al het nodige papierwerk zijn we dan te voet terug naar het hotel geweest , maar onderweg ook wat boodschappen gedaan voor het ontbijt en even de plaatselijke markt rondgelopen die hier elke dag doorgaat, op zaterdag is er dan een grote markt .

Dan zijn we terug naar onze kamer geweest en op ons terrasje even een lekker ontbijt gegeten met het zicht op het mooie zwembad van de residentie.Na het ontbijt rap wat op het internet gesurft en dan richting zwembad gegaan om wat te genieten van het zonnetje en ook om te zwemmen natuurlijk.

Omstreeks 15u weer naar de kamer om nog eens te douchen en dan maar weer te voet richting de Honda motorzaak gaan kijken of de wing al klaar was , en ja hoor die stond alweer buiten op de parking te pronken met een nieuwe band .Naar binnen gelopen betaald, sleutel genomen en ja weg waren we richting Cannes zelf waar momenteel een botenshow is met honderden jachten en zeilboten ; veel was er niet van te zien want alles aan het strand en de zee was omringd met hoge tenten omdat de voorbijgangers niet zouden zien zonder dat ze dus betaalden om binnen te gaan.Dan maar weer richting hotel waar we voor de rest van de dag hebben genoten van het mooie weer .


Dag 7, Markt en Dagrit naar Saint – Tropez 150km 11/09/2010

Na een goeie nachtrust wakker geworden om 8u30, de gordijnen opengetrokken en het was nog vroeg maar toch al een mooie blauwe hemel en het zonnetje was er ook al bij.

Vandaag is het dus zaterdag en is er op 50m van ons hotel een hele grote markt, dus je kan het al raden moeder de vrouw wil daar wel eens een kijkje gaan nemen of er niks is die ze kan gebruiken.Ja na een paar kraampjes te hebben afgelopen had ik al mijn handen vol met plastiekzakjes met een topje en een kleedje enz…

Omstreeks 12u terug naar het hotel iets gaan eten en drinken en toen hadden we zin de wing boven te halen om eens een ritje te doen richting Saint – Tropez. Zogezegd zo gedaan en na het eten en de vaat te hebben gedaan zijn we rondt 14u vertrokken.

Hier bij het hotel de eerste straat naar links en we waren al meteen langs de kust op de goeie weg naar onze bestemming .de ganse route zijn we langs de Azurenkust blijven rijden via Ferjus en Saint - Raphael tot in Saint – Tropez ongeveer een 77km lang.De temperaturen in Saint –Tropez haalden de 36 graden, zalig rijden was dit .Prachtige panorama’s hebben we gezien en gefotografeerd , alsook vele jachts en andere bootjes lagen in de zee te dobberen.

De terugweg hebben we dezelfde weg genomen en je kan niet geloven wat je de eerste keer gemist hebt of niet hebt gezien in het voorbij rijden.Rondt 19u waren we weer in het hotel terug om de avond in te zetten.Zo is er weeral een dagje voorbijgegaan.Op naar de volgende.


Dag 8, Dagrit naar het lac van Castelane 253km 12/09/2010

Hier zijn we dan weer wakker geworden en om 8u30 opgestaan, weer lekker gedocht en dan op stap naar de warme bakker  en dan lekker ontbijt op het terras.

Omstreeks 10u50 zijn we dan vertokken naar het Lac van Castelane met terug mooie wegen , Het lac zelf was er heel mooi en het water heeft zo een eigenaardig tourcoise kleur, mooi om te zien We zijn helemaal rondt het lac heen gereden en dan even gestopt bij het lac beneden om wat fotootjes te maken bij het water.

Dan zijn we begonnen aan de terugweg met nog veel kleinere wegeltjes en cols en bochten , echt wel de moeite om te doen maar gevaarlijk wegens de smalle wegeltjes. Op een gegeven moment dachten we dat we van de bewoonde wereld waren verdwenen, er was er geen mens nog auto of moto te bespeuren, alleen maar grote vliegende sprinkhanen die tegen onze benen aan vlogen en ja dit deed nu en dan eens pijn .

In de terugweg hebben we gestopt om iets te drinken in een echt boerencafeetje en 2 ijsjes gegeten en natuurlijk iets gedronken, want dorst hadden we .Terug aangekomen om 17u30 aan het hotel de wing weer in de ondergrondse garage gezet ons gaan omkleden in de kamer en dan in het hotel Pizza besteld en gezellig met z’n 2tjes op ons terrasje opgegeten.

Cols:

 • Col de la Faye : 984m
 • Col de Valferriere : 1169m
 • Col de Luens : 1054m
 • Col de Laval : 1100m
 • Col de Trebuchet : 1141m

Dag 9, Dagrit naar Monaco 57km 13/09/2010

Ja vandaag beginnen we aan de voorlaatste dag van ons verblijf in Cannes en dat betekent dat we al wat van ons gerief mogen samenvouwen en terug in onze valies of koffer mogen steken om morgen te vertrekken.Ook de vuilniszakken en zo hebben we al opgeruimd om morgen bij vertrek dus gemakkelijk te zijn.

Na alles wat op orde te hebben zijn we naar het zwembad geweest om nog eens lekker te gaan relaxen en nog wat van ons kleurtje bij te werken. Omstreeks 15u zijn we terug naar de kamer geweest en hebben we besloten om toch nog een ritje te doen naar Monaco terwijl we hier toch zo dicht zijn en het is onze lvoorlaatste dag dus zogezegd zo gedaan om 15u20 op de wing en vertrokken richting Monaco.

Echter nog maar 35km ver begonnen de problemen, we kregen daar een wolkbreuk met stortregen waar zelfs geen hond meer door loopt .Op een 5 min tijd stonden de straten overal blank met het water 20cm hoog in de straten.Wij in ons korte broek en T-shirtje dus even aan de kant geweest de vesten en de regenbroek eruit gehaald , aangetrokken de wing gekeerd en terug richting hotel gereden zo een 25km in stortende regen en de laatste 10km in Cannes was weer poerdroog maar wij waren kletsnat hahaha.Dus hebben we Monaco nog niet gezien .

Dan in de kamer gekomen omstreeks 17u30 een warme douche genomen , droge kleren aangetrokken en dan te voet naar de afhaal chinees gelopen , en dan alles gaan opeten op ons terrasje in het hotel, mmmmmmmmm lekker was dat.


Dag 10, Cannes La Bocca - Settimo Vittonetto Italie 322km 14/09/2010

Omstreeks 8u zijn we uit ons bedje gestapt, gedoucht en de van de bagage gaan laden in de wing.Na een paar keer heen en weer gelopen was alles geladen en hebben we ons dan gaan uitchecken in het hotel om daarna te kunnen beginnen aan de terugreis naar België .

Om 9u30 zijn we dan uiteindelijk vertrokken uit Cannes la Bocca Richting Italië met weer een stuk langs de Azurenkust die o zo mooi is.Niet alleen mooi maar ook heel druk , na 2 uur rijden hadden we nog maar 30km op de teller staan , zo druk was het in Nice en langs die kust echt niet te doen , maar als je het positief bekijkt hadden we ruim de tijd om alles op het gemak te bekijken.

Daarna kwamen we weer de bergen in waar we weer veel mooie cols hebben bereden .Onderweg hebben we in Italie dan een pitstop gemaakt om te tanken en wat te benuttigen van drank en eten, een lekkere lasagne en een tagliatelle voor de madam.

Met ons buikje rond en voldaan terug de wing op richting Torino en daarna naar Aosta, weer een tussenstopje gemaakt op een mooi terrasje en wat gedronken, en daarna op zoek naar een slaapplaats. Weer een tijdje rondgereden en toen zagen we een bordje staan met een B&B en zijn we meteen gaan vragen of er plaats was , en ja hoor we hadden geluk er was plaats zat.Dit was gelegen in het dorpje Settimo Vittonetto, 40€ per nacht voor 2 personen zonder ontbijt omdat die vrouw de volgende morgen er niet was , anders is het 48€.

De honger kwam ook al weer boven en zijn we wat verder gaan eten in een restaurant Dell Angelo in hetzelfde stadje .Een lekker steak met frietjes en de madam nog maar eens een pasta, met elk een karafje wijn en water voor de prijs van 35€ , goedkoop toch?Dan terug naar onze kamer omstreeks 21u en in ons reuzebed heeft Kwebbel nog wat gelezen en den Domi heeft de rit voor de volgende dag uitgestippeld. Het was weer een prachtige zonnige dag en heel mooie foto’s van oude gebouwen enz…, Nu gaan we slapen tot morgen.

Cols:

 • Col de Nice:424m
 • Col de Braus: 1002m
 • Col st.Jean: 640m
 • Col de Castilion: 672m
 • Col de Tende:
 • Col de Brouis: 879m

Dag 11, terugweg, Settimo Vittonetto - Duitsland, hotel

Romantica 477Km 15/09/2010

Vandaag waren we weer al vroeg uit de veren want om 8u30 zaten we weer op onze wing richting Duitsland, dwars door Italië en Zwitserland waar we ook de eerste bergen met sneeuw bovenop hebben gezien, prachtig was dat met het zonnetje op die toppen .

We hebben ook de col de st.Bernard gereden die loopt van Italië naar Zwitserland, doorvoor moesten 12.20€ betalen.Jammer dat je niet van het gebergte zag want die col was helemaal overkoepelt door tunnels waardoor je dus weinig of niks kon zien van de streek.

Van Zwitserland trokken we dan via Basel Duitsland binnen en 1x in Duitsland begonnen de benzineprijzen te zakken.In Zwitserland was het er hartstikke duur om te tanken, maar ja zonder gaat het natuurlijk niet. Op onze zoektocht kwamen we weer een B&B tegen maar helaas na navraag was het allemaal volzet, terug op de wing en toen zagen we een gastenhuis , stoppen maar weer gaan vragen naar plaats en ja hoor ook alles volzet.zo deden we nog een gastenhuis en een hotel alles was vol .

Intussen begon het zowat te donkeren en in het laatste gastenhuis dat we deden vertelde ons een man dat er een 6 tal kilometer verder een Hotel was genaamd Romantica en dat er daar zeker plaats ging zijn om te slapen, wij er dus heen gereden en ja hoor daar konden we eindelijk blijven overnachten.Daar zijn we dan uiteindelijk ook gaan eten in het restaurant en het was er behoorlijk lekker en niet duur, ook de bedden en de kamers waren tip top, 1 nadeel de wing moest buiten op de parking maar het was er wel heel rustig.

Cols:

 • Col de Saint Bernard: 1943m

Dag 12 terugweg, Hotel Romantica - Motorhotel Hexenhous aan de moezel 371Km 16/09/2010

Tegen de klok van 8u zaten we weeral aan de ontbijttafel waar we een lekker ontbijt hebben gekregen, na afscheid te hebben genomen van de Italiaanse uitbater en zijn vrouw zijn we rond 9u vertrokken richting de moezel.

Met nog een stukje Frankrijk en Duitsland zijn we ook langs de rijn gereden en weer over hele mooie wegen zoals we ze kennen in Duitsland en de eifel.Eenmaal aan de moezel kwamen we een 1ste motorhotel tegen in Losnich maar die was helaas gesloten.We hadden ons motorboekje mee waar alle motorhotels in staan en daar zagen dat het hexenhous niet zover daar vandaan was .ingetikt in de gps en ja hoor 20Km verderop waren we aangekomen aan het hexenhous waar ik al meteen 2 andere wings zag staan , een 1500 en een 1800.

Wij daar binnen en je voelde de sfeer al meteen die was aangenaam , we waren er meteen met open armen ontvangen en op de koop toe was de uitbater dan nog Nederlandstalig en ook de meeste mensen die daar waren, dus dit beloofde.Er werd ons kamer 3 toegewezen, een blauwe kamer met lichtgevende sterren aan het plafond, dit was 1 van de 22 kamers die er in thema zijn ingericht.

Daarna hebben we kennis gemaakt met de wingrijders Gerda en Johny , en 1500 rijder Willem, ook Kawazaki rijders Nico & Liliane waren er van de patij, na een paar woorden wisselen klikte dit zowat meteen en zijn we samen met de overzetboot de moezel overgevaren om aan de overkant in het dorpje Alf iets te gaan eten op restaurant.Je kan het al raden eerst aan de bar iets drinken en dan aan tafel lekker smullen en plezier maken.

Daarna zijn we met de taxi, busje komt zo alle 7 teruggekeerd naar het hexenhous voor 1€ per persoon dus voor de prijs moet je het zeker niet laten.Eenmaal weer in het hexenhous beneden in de kelder namelijk de bierstube allen samen een feestje gebouwd en nog toffe motorrijders leren kennen.Het was er echt wel de max.Omstreeks 01u45 zijn we ladderzat naar de kamer gegaan om te slapen.Het is een aanrader voor iedere motorrijder die wil overnachten aan de moezel, zeker voor herhaling vatbaar.Ook de uitbaters zijn er harstikke leuk en vriendelijk.Bedankt .


Dag 13 terugweg, Hexenhous - Barvaux 229Km 17/09/2010

Onze Kwebbel werd deze nacht wakker gemaakt van Domi die begon te roepen waar ben ik??waar ben ik??maar even later weer doorgeslapen tot 7u15.Intussen wist Domi weeral waar hij was en hebben we gedoucht maar amaai we hadden toch nog wat last van evenwichtstoornissen, maar bij het ontbijt begon dat te beteren toen er van die lekkere dingen in de maag kwamen te zitten.

Na het ontbijt nog wat nagepraat met alle motorrijders samen en zijn we dan omstreeks 10u45 op de wing gestapt om de laatste rit naar huis te beginnen.Ook de andere wing en kawarijders moesten onze kant uit en zo zijn we samen vertrokken tot in Malmedy waar we afscheid hebben genomen van de groep en alleen zijn verder gereden naar de camping.

Daar een tasje soep gegeten wat verteld van de reis en dan de laatste 20km naar huis toe gereden en omstreeks 18u15 waren we veilig en wel terug aan ons huisje in Barvaux.Ziezo dat was het zo een beetje voor de reis van 2010 naar Cannes en terug , we hebben er lang naar uitgekeken maar het is rap weer voorbij .


De Reis was alles samen goed voor een 3785 Km en 26 cols.